Translate

lørdag 2. mars 2013

Makroskudd uke 9
Nå gleder jeg meg allerede til sommeren og til å ta nye bilder av disse merkelige og vakre skapningene, vannymfene ved dammen. I Sverige kalles de for Trollsländor, - et morsomt navn synes jeg.

Dette er en vanlig metallvannymfe (Lestes sponsa), - en hunn.

Også dette bildet har sin egen historie som du finner her: http://makrotips.blogspot.no/2011/07/vannymfene-ved-dammen.html


6 kommentarer:

 1. Jeg har stygg følelse av at jeg aldri vil bli kapabel til noe lignende... det er liksom som at alt stemmer når du setter i gang.... til og med den lekre vanndråper øverst i bildet. Leste forøvrig historien bak... hehe. Du er nok utstyrt med stor porsjon tålmodighet i tillegg til din dyktighet, Knut:)
  Hvor lenge kan de sitte rolig til et blad eller strå egentlig.... når jeg har støtt på slike farer de liksom bare hit og dit.... er det slik med disse, som det du generelt sier at kveldingen eller tidlig om morgenen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger er det vanskelig å komme tett innpå disse. Men jeg har også opplevd at jeg bare kan sitte stille i gresset og de kommer flyvende og lander så nære at jeg kan ta brukbare bilder. Og en gang fikk jeg også tatt flere bra bilder av andre insekter som også befant seg i gresset rundt meg. Med andre ord var det et rikt insektliv der og kanskje nettopp derfor var det også mange vannymfer der. Men insektsfobi bør man jo ikke ha i slike omgivelser.

   :-) Knut

   Slett
 2. Nydelig bilde, Knut! Jeg gleder meg også til sommeren og alle innsektene:)

  Terese

  SvarSlett
 3. NYDELIG!!!

  Gleder meg, jeg også! (:

  God mandag,
  og god ny uke!

  SvarSlett
 4. det ha jeg ikke klart så langt å ta bilde av øyestikker, kjempe flott Knut.
  hilsen dirk

  SvarSlett
 5. Vackert fotat Knut! Trollsländan är ett av mina favoritmotiv! Det är den vackraste insekt jag vet! =)
  Ha en underbar kväll!
  Bästa hälsningar
  Heléne A

  SvarSlett